Cascada Vaidei și Șușița Verde

Posted by: emil.hortopan
Category: Atractii turistice

Valea Șușiței se remarcă printr-o frumusețe atrăgătoare, nu numai prin farmecul natural ce-l emană, dar și prin sălbăticia prietenoasă a locurilor care pot fi întâlnite aici. Armonia naturii se simte mai bine ca oriunde: foșnetul frunzelor în bătaia vântului, vuietul apei învolburate și strigătul șoimului din înaltul cerului completează acest peisaj de vis.

Principalele elemente de valoare pe care le oferă zona sunt aerul puternic ozonificat si apa limpede, cristalina, de o calitate de excepție și izvor nesecat de sănătate. 

Ținutul are și o latură istorică demnă de luat în seamă, având în vedere faptul că pe versantul malului stâng al Șușiței Verzi se află Pasul Vâlcan, drumul pe care Mihai Viteazu obișnuia să treacă în Transilvania. De asemenea, demn de menționat este faptul că în anul 1962 o parte din filmul istoric Tudor s-a realizat în această mirobolantă zonă. 

Din Munții Vâlcan izvorăsc o serie de ape care au o forță de eroziune deosebit de puternică. În zona izvoarelor, văile s-au adâncit în șisturi cristaline, apoi, mai la vale, în granite, iar aproape de ieșirea din munți în calcare preistorice. 

Cursul Șușiței Verzi, de-a lungul anilor, a săpat în munți numeroase chei pitorești, iar farmecul aparte este dat de numeroasele peșteri ce îmbogățesc peisajul cheilor. 

 

emil.hortopan

Lasă un răspuns